Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ślimaczki/wrapy z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem.

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
około 7 minut
Składniki:
  • 2 tortille pszenne (100g)
  • 3 jajka (150g)
  • 1/3 opakowania jogurtu greckiego 10% tłuszczu (50g)
  • 2 łyżeczki musztardy (20g)
  • 6 kawałków suszonych pomidorów z oliwy (18g)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku (9g)
  • 10 cm kawałek świeżego ogórka (36g)
  • garść rukoli (10g)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 153,3 kcal

Charakterystyka dania: niski ładunek glikemiczny (<ŁG), danie wegetariańskie

Przygotowanie:
  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, dodać jogurt i musztardę, doprawić solą i pieprzem i rozgnieść razem widelcem.

2. Otrzymaną pastę rozsmarować na tortillach, posypać pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i rukolą. Dodać obranego i pokrojonego na cienkie i długie plasterki ogórka.

3. Zwinąć roladki w miarę ciasno, następnie pokroić na ok. 2 cm kawałki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku, udekorować rukolą.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado
Serowe placki z 3 składników