Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2
Czas smażenia:
10 minut
Składniki:

    • 2 filety tuńczyka

    • 1 awokado

    • Sok z 1 limonki

    • 1 ogórek

    • 1 cebula

    • Kilka pomidorków koktajlowych

    • Sos winegret (olej, ocet balsamiczny, musztarda Dijon, sól i pieprz do smaku)

    • Oliwa lub olej

Dodatkowe:
  • Kiełki, marchewka, sałata do dekoracji (opcjonalnie)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Wskazówki:

Świeży tuńczyk można zastąpić tuńczykiem z puszki/słoika

Przygotowanie:
  1. Awokado 1 szt. umyj, obierz ze skóry, pozbądź się pestki, a następnie pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  2. Pomidory koktajlowe, 1 cebulę, 1 ogórka umyj i pokrój na kawałki, przełóż do miski razem z awokado.
  3. Na rozgrzanej patelni z oliwą/olejem usmaż 2 filety tuńczyka przez około 3-4 minuty z każdej strony.
  4. W dużej misce połącz wszystkie składniki i polej sokiem z limonki.
  5. Składniki sosu wymieszaj ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji (olej+ ocet balsamiczny +musztarda +sól i pieprz)
  6. Sałatkę dopraw sosem winegret udekoruj kiełkami, plastrami marchewki, sałatą).
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką