Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Wegański pudding tofu z truskawkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g tofu naturalnego
  • 1 banan
  • 20 g ksylitolu
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 70 g napoju roślinnego (np. owsianego)
  • 100 g truskawek
  • 10 g (1 łyżka) płatków migdałowych

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Kaloryczność: 510 kcal

B / T / W: 27,1 g / 22,2 g / 61,3 g

Przygotowanie:
  1. W naczyniu umieść nóż. Włożyć 180 g tofu naturalnego, 1 banana, 20 g ksylitolu, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego oraz 70 g napoju roślinnego. Zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 7.
  2. Powstałą masę zgarnąć ze ścianek naczynia przy pomocy łopatki, jeszcze raz zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 7.
  3. Zawartość naczynia przełożyć do pucharka.
  4. Do naczynia włożyć 100 g truskawek, zmiksować – czas 10 sekund, prędkość 7.
  5. Przełożyć na wierzch puddingu, posypać płatkami migdałowymi.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką