Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Budyń jaglany z musem z mango

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
3 minuty
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
21 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g suchej kaszy jaglanej
  • 350 g mleka 2% (lub napoju roślinnego)
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1/3 puszki pulpy z mango w puszce
  • 2 łyżki płatków migdałowych lub posiekanych orzechów
Wskazówki:
  1. Zamiast ksylitolu można użyć syropu klonowego, miodu lub cukru (Uwaga! zmieni się kaloryczność dania.)
  2. W miejsce pulpy z mango sprawdzi się mus z truskawek, malin lub innych ulubionych owoców.
  3. Kaloryczność 1 porcji: 440 kcal, B/T/W – 15,5 g/11,7g/72g
Przygotowanie:
  1. 100 g kaszy jaglanej kilkakrotnie przepłukać zimną oraz gorącą wodą (np. na sicie).
  2. W naczyniu umieścić nóż, przełożyć kaszę jaglaną, dolać 350 g mleka. Podgrzewać – czas 20 min, temp. 90°C, prędkość 1
  3. Kaszę zmiksować czas 30 sekund, prędkość 12.
  4. Zawartość naczynia przełożyć do miseczek, na wierzchu rozłożyć pulpę z mango i obficie posypać płatkami migdałowymi.

Wskazówki:

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką