Przepis nadesłany przez: Mauro Amarante
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tagliatelle z pesto pistacjowym

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:

  • pistacje
  • czosnek
  • orzeszki piniowe
  • pecorino i parmezan
  • 50 g bazylii
  • sól
  • olej.
  • 1,5 wody
  • 15 g soli
  • makaron tagliatelle
  • odrobina startego parmezanu

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do dzbanka założyć nóż. Włożyć pistacje, czosnek i orzeszki piniowe. Czas 15 sek., prędkość Turbo. Przełożyć mieszaninę do innego naczynia.
  2. Włożyć pecorino i parmezan, czas 20 sek., prędkość Turbo.
  3. Dodać uprzednio zmielone orzechy z czosnkiem, 50 g bazylii, sól i olej. Czas 20 sekund, prędkość 6.
  4. Sprawdzić konsystencję, ewentualnie dodaj trochę więcej oliwy, aby uzyskać bardziej kremową masę.
  5. Wyczyścić naczynie miksujące. Włożyć mieszadło. Dodać 1,5 wody i 15 g soli. Czas 12min, temp. 120, prędkość 1.
  6. Włóż tagliatelle i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu Temp 100 Prędkość 1, czas 9 min.
  7. Sprawdź czy makaron jest ugotowany i ewentualnie dodaj brakujący czas.
  8. Przełóż tagliatelle do miski, NIE wylewaj wody z gotowania. Do makaronu dodaj pesto i wymieszaj.
  9. Aby nadać potrawie kremowy charakter, dodać chochlę wody z gotowania i wymieszać.
  10. Podawać na ciepło z odrobiną startego parmezanu.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek