Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3
Czas gotowania:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

Naleśniki:

  • 2 jajka
  • 100 g mąki z ciecierzycy
  • 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 150 g mleka
  • 190 g wody gazowanej
  • 20 g oleju rzepakowego
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 300 g twarogu półtłustego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 200 g łososia wędzonego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 szczypty soli
  • jogurt
Wskazówki:

Kaloryczność 1 porcji: 614 kcal

B / T / W: 43,7 g / 26,4 g / 53,3 g

Przygotowanie:
  1. W naczyniu umieścić nóż. Dodawać składniki: 2 jajka 100 g mąki z ciecierzycy, 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej, 150 g mleka, 190 g wody gazowanej, 10 g oleju rzepakowego, szczyptę soli. Zmiksować prędkość 5, czas 15 sekund.
  1. Na patelni rozprowadzić 1 łyżkę oleju, przecierając ręcznikiem papierowym. Smażyć naleśniki z dwóch stron na dużym ogniu.
  2. Naczynie miksujące umyć, umieścić nóż. Włożyć 300 g rozkruszonego w palcach twarogu półtłustego, 150 g jogurtu naturalnego, doprawić dwiema szczyptami soli i szczyptą pieprzu. Zmiksować – prędkość 8, czas 10 sekund.
  3. Na każdego naleśnika nakładać twaróg, plastry łososia, posypać koperkiem i ułożyć kilka liści szpinaku. Zwinąć w rulon, przekroić na pół. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką