Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Granita truskawkowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
5 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 300 g świeżych truskawek
  • 300 g kostek lodu
  • 80 g cukru
  • 10 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym umieścić nóż.

2. Włożyć do naczynia 300 g truskawek , 300 g kostek lodu, wsypać 80 g cukru oraz wcisnąć 10 g soku

z cytryny.

3. Zamknąć naczynie pokrywą, zamknąć zaślepkę. Zmiksować   czas- 30 sekund, prędkość 10.

4. Zdjąć pokrywę. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia. Ponownie zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zmiksować. Czas 10 sekund, prędkość 10.

7. Zdjąć pokrywę. Gotową granitę przekładać do szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Beza Pavlova
Jabłka w cieście
Ciasto marchewkowe
Kisiel z kiwi
Budyń czekoladowy z kakao
arbuz z fetą
Arbuz z serem feta
pieczone owoce z serem ricotta
Grillowane owoce pestkowe z cytrynową ricottą
truskawki w gorzkiej czekoladzie
Truskawki w gorzkiej czekoladzie
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
bomby tłuszczowe z borówkami
Bomby tłuszczowe z borówkami i mascarpone – keto
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem
mus
Mus z twarogu i białej czekolady z sosem malinowym
Lemioniada z szampana
Koktajl romantyczny
Koktajl z krewetek
Bananowe placki na skyrze
Owsianka budyniowa z owocami
Koktajl malinowy na maślance
Koktajl borówkowo- bananowy z płatkami owsianymi
Pancakes bananowe
Kremowa kawa mrożona z lodami
Deser serowo – malinowy
Budyń jaglany czekoladowy wegański
Koktajl wiśniowo-truskawkowy
Koktajl dla zdrowia i młodości
Torcik cynamonowo – jabłkowy
Lody truskawkowe bez mrożenia
Budyń cappuccino z białą czekoladą
Gruszki w czerwonym winie sous vide
Waniliowa kawa mrożona z pianką
Owsianka na mleku roślinnym z jabłkiem i gruszką
Budyń waniliowy na mleku migdałowym
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Mus kawowy
Mus dyniowy z orzechami
Kawa mrożona z alkoholem
Ciasto bananowe
Lemoniada owocowa
Koktajl z likierem migdałowym
Koktajl winogronowy
Tortilla – przepis na ciasto z Kostaryki
Mleko skondensowane słodzone