Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Granita truskawkowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
5 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 300 g świeżych truskawek
  • 300 g kostek lodu
  • 80 g cukru
  • 10 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym umieścić nóż.

2. Włożyć do naczynia 300 g truskawek , 300 g kostek lodu, wsypać 80 g cukru oraz wcisnąć 10 g soku

z cytryny.

3. Zamknąć naczynie pokrywą, zamknąć zaślepkę. Zmiksować   czas- 30 sekund, prędkość 10.

4. Zdjąć pokrywę. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia. Ponownie zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zmiksować. Czas 10 sekund, prędkość 10.

7. Zdjąć pokrywę. Gotową granitę przekładać do szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką