Przepis nadesłany przez: Marlena
Dodaj do ulubionych
Favorite

Makaron w sosie śmietanowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
35 minut
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cebuli
  • 150 g mleka
  • 50 g śmietany 30%
  • 2 łyżki mąki
  • 40 g oleju
  • 400 g udek lub piersi z kurczaka
Dodatkowe:
  • 1 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegety lub Kucharek
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Do sosu można dodać 1 serek topiony o smaku śmietanowym

Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj wg wskazówek producenta.
2. W garnku zamontuj nóż i dodaj 150 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki. Wybierz automatyczny program – Siekanie 10 sekund, prędkość 6.
3. Nóż zamień na mieszadło. Dodaj 40 g oleju. Smaż 5 minut temp. 100°C, prędkość 1 z otwartą zaślepką.
5. W czasie smażenia cebuli pokrój 400 g mięsa z kurczaka w kostkę. Po zakończeniu etapu smażenia otwórz pokrywę dzbanka i wrzuć mięso do cebuli.

6. Mięso smaż 10 minut, temperatura 100°C, prędkość 1 z otwartą zaślepką.
7. Szklankę mleka wymieszaj z 2 łyżkami mąki pszennej na jednolitą masę. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, wegetę (wg uznania). Masę wlej przez mały otwór w pokrywie.
8. Smaż dodatkowo 5 minut i dodaj 50 g śmietany.

9. Przygotowany sos wyłóż na makaron spaghetti.

Udostępnij:
3.6 5 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek