Przepis nadesłany przez: Megi
Dodaj do ulubionych
Favorite

Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut + 30 minut czas chłodzenia
Liczba porcji:
3
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 350 g grejpfruta czerwonego
  • 400 g pomarańczy
  • 100 g limonki
  • 240 g bananów
  • 10 g miodu płynnego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Owoce można schładzać dłużej. Ilość miodu można zmienić wg uznania lub całkowicie pominąć.

Przygotowanie:
  1. 350 g grejpfruta czerwonego, 400 g pomarańczy, 100 g limonki obrać ze skórki ( także tej białej) i pokroić na cząstki, banana obrać pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do zamrażarki na około 30 minut w celu schłodzenia.
  2. Do dzbanka założyć nóż. Włożyć schłodzone owoce, 10 g miodu płynnego. Założyć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 1 minuta, prędkość 9.
  3. Zdjąć pokrywę dzbanka i przelać smoothie do szklanek.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy