Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Likier krówkowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
około 800 ml likieru
Czas gotowania:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 300 g czystej wódki
  • 250 g cukierków krówek
  • 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
Dodatkowe:

butelka o pojemności 900 ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1. W przypadku, gdyby krówki nie rozpuściły się całkowicie w mleku skondensowanym niesłodzonym należy czas wydłużyć o kilka minut.

Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, wlać 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego, dodać 250 g pokrojonych w małą kosteczkę cukierków krówek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzewać masę, aby krówki się rozpuściły. Temperatura 80°C, czas 10 minut, prędkość 2.

2. Zdjąć pokrywę, odstawić masę do przestudzenia na około 30 minut.

3. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką. Przez otwór cienkim strumieniem wlewać 300 g czystej wódki. Czas 2 minuty, prędkość 2.

4. Zdjąć pokrywę, likier krówkowy przelać do butelki, szczelnie ją zamknąć. Likier przechowywać w lodówce, jest on gotowy do spożycia po około 3 dniach.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką