Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Czekoladowy krem z awokado

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min + namaczanie daktyli 20 min.
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g daktyli suszonych bez pestek
  • 1 szt bardzo dojrzałego awokado (ok 130g po obraniu , bez pestki)
  • 1 czubata łyżka kakao
  • Ok 150-200 ml gorącej wody do namoczenia daktyli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Wodę zagotować, daktyle włożyć do małej miseczki, zalać wrzątkiem, pozostawić na około 20 minut. Po namoczeniu osączyć . 1 szt awokado przekroić na pół, wyjąc pestkę, obrać i pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć namoczone daktyle, pokrojone na kawałki awokado i  1 czubatą łyżkę kakao. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować krem – czas 30 sekund, prędkość  5.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę i zmiksować ponownie – czas 30 sekund, prędkość  5.

Krok 4 – Podawać np. z pieczywem, jako dodatek do naleśników itp.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy