Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bananowe placki na skyrze

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
3 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
10 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g jogurtu naturalnego skyr (lub twarogu)
  • 1 jajko
  • 1 obrany banan
  • 50 g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g mleka krowiego lub roślinnego
  • 1 łyżeczka masła klarowanego do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Wskazówki:

Do smażenia placków należy użyć patelni z nieprzywierającą powłoką, np. patelni naleśnikowej.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu umieścić nóż.

Krok 2 – Do naczynia włożyć 180g jogurtu naturalnego skyr (lub twarogu), 1jajko, 1 banana, 50 g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej. Wlać 50 g mleka krowiego lub roślinnego. Zmiksować – czas 20 s, prędkość 10.

Krok 3 – Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła klarowanego. Nakładać 1 pełną łyżkę masy na 1 placka (masa jest dość rzadka).

Krok 4 – Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia, następnie przewrócić i smażyć drugą stronę na złoty kolor.

Udostępnij:
1 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie