Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bananowe placki na skyrze

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
3 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
10 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g jogurtu naturalnego skyr (lub twarogu)
  • 1 jajko
  • 1 obrany banan
  • 50 g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g mleka krowiego lub roślinnego
  • 1 łyżeczka masła klarowanego do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Wskazówki:

Do smażenia placków należy użyć patelni z nieprzywierającą powłoką, np. patelni naleśnikowej.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu umieścić nóż.

Krok 2 – Do naczynia włożyć 180 g jogurtu naturalnego skyr (lub twarogu), 1jajko, 1 banana, 50 g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej. Wlać 50 g mleka krowiego lub roślinnego. Zmiksować – czas 20 s, prędkość 10.

Krok 3 – Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła klarowanego. Nakładać 1 pełną łyżkę masy na 1 placka (masa jest dość rzadka).

Krok 4 – Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia, następnie przewrócić i smażyć drugą stronę na złoty kolor.

Udostępnij:
2.5 12 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy