Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zimowa herbata

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
10 minut
Składniki:

    • 3- 4 torebki herbaty czarnej

    • 2 szklanki wrzątku

    • 1 pomarańcza

    • 1 cytryna

    • 6 goździków

    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka soku malinowego

    • plasterki cytryny i pomarańczy do dekoracji

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Jeśli lubisz bardziej słodką herbatę, dodaj więcej miodu i soku malinowego.

Przygotowanie:
  1. Zagotuj w rondelku 2 szklanki wody.
  2. Dodaj 3-4 torebki herbaty czarnej i gotuj przez około 5-7 minut.
  3. Rondelek zdejmij z kuchenki i wyjmij torebki herbaty.
  4. Umyj i obierz 1 pomarańczę oraz 1 cytrynę i pokrój je na plastry.
  5. Dodaj do herbaty plastry pomarańczy i cytryny, wsyp ok. 6 goździków, dodaj 1 łyżkę miodu, 1 łyżkę soku malinowego i dokładnie wymieszaj.
  6. Przykryj rondelek i pozostaw na około 10-15 minut, aby aromaty się dobrze przegryzły.
  7. Przelej herbatę do szklanek. włóż plasterki pomarańczy i cytryny.
  8. Zimowa herbata jest gotowa do podania!
Udostępnij:
4.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką