Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut + 1h chłodzenia
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 1 puszka (400 g) mleczka kokosowego
  • 30 g syropu z agawy
  • pół łyżeczki agaru
  • 5 g mąki ziemniaczanej
  • Sos truskawkowy:
  • 200 g truskawek
  • 15 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Wlać 400 g mleczka kokosowego, dodać 30 g syropu z agawy i wsypać pół łyżeczki agaru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać całość. Temperatura 90°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 5 g mąki ziemniaczanej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie podgrzać masę. Temperatura 90°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę. Kokosową pannę cottę przekładać do 3 lub 4 szklanych kubeczków. Wstawić je do lodówki na około 15 minut.
  4. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 200 g truskawek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, truskawki rozdrobnić. Czas 20 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 15 g syropu z agawy i wsypać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać mus. Temperatura 90°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, mus przez chwilę schłodzić, następnie przelać go na wierzch na panne cotte. Tak przygotowane deserki chłodzić w lodówce około 45 minut.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką