Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut + 1h chłodzenia
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 1 puszka (400 g) mleczka kokosowego
  • 30 g syropu z agawy
  • pół łyżeczki agaru
  • 5 g mąki ziemniaczanej
  • Sos truskawkowy:
  • 200 g truskawek
  • 15 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Wlać 400 g mleczka kokosowego, dodać 30 g syropu z agawy i wsypać pół łyżeczki agaru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać całość. Temperatura 90°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 5 g mąki ziemniaczanej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie podgrzać masę. Temperatura 90°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę. Kokosową pannę cottę przekładać do 3 lub 4 szklanych kubeczków. Wstawić je do lodówki na około 15 minut.
  4. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 200 g truskawek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, truskawki rozdrobnić. Czas 20 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 15 g syropu z agawy i wsypać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać mus. Temperatura 90°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, mus przez chwilę schłodzić, następnie przelać go na wierzch na panne cotte. Tak przygotowane deserki chłodzić w lodówce około 45 minut.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy