Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Szaszłyk z ryby

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
35 min
Składniki:

• ½ kg filetów z halibuta (lub innej ryby)
• 2 łyżki oliwy
• 1 posiekana cebula
• papryka czerwona
• sok z jednej cytryny
• sól, tymianek
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Wskazówki:

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Przygotowanie:

Krok 1 – Rybę pokroić w 2-centrymetrowe kawałki. Z cebuli, oliwy, soku z cytryny i ziół przygotować marynatę i zalać nią rybę, wstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
Krok 2 – Rybę delikatnie nabijać na metalowe rożenka na przemian z pokrojona papryką. Przygotowane szaszłyki ułożyć na podstawce w kombiwarze, piec w temperaturze 200°C przez ok. 35 minut.

Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek