Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Szaszłyk z ryby

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
35 min
Składniki:

• ½ kg filetów z halibuta (lub innej ryby)
• 2 łyżki oliwy
• 1 posiekana cebula
• papryka czerwona
• sok z jednej cytryny
• sól, tymianek
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Wskazówki:

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Przygotowanie:

Krok 1 – Rybę pokroić w 2-centrymetrowe kawałki. Z cebuli, oliwy, soku z cytryny i ziół przygotować marynatę i zalać nią rybę, wstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
Krok 2 – Rybę delikatnie nabijać na metalowe rożenka na przemian z pokrojona papryką. Przygotowane szaszłyki ułożyć na podstawce w kombiwarze, piec w temperaturze 200°C przez ok. 35 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy