Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
80 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • brak
Składniki:
  • 2 szt polędwiczek z piersi indyka ( po ok 200g/szt)
  • 2 łyżeczki pesto bazyliowego
  • 3 szt pomidorów suszonych z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty:  polędwiczki z indyka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Każdą polędwiczkę posmarować z każdej strony  pesto.  Pomidory suszone posiekać.

Krok 2 – Polędwiczki włożyć do woreczków, dodać suszone pomidory i zapakować próżniowo.

Krok 3 – Do dzbanka  włożyć torebki z polędwiczkami z indyka, wlać wodę – tyle, żeby przykryć worki (ok. 1,5 litra). Torebki z mięsem powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 4 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 75˚C, czas 80 minut.

Krok 5 – Po ugotowaniu wyjąć indyka z torebek, osączyć z powstałego sosu, pokroić na mniejsze kawałki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy