Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
80 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • brak
Składniki:
  • 2 szt polędwiczek z piersi indyka ( po ok 200g/szt)
  • 2 łyżeczki pesto bazyliowego
  • 3 szt pomidorów suszonych z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty:  Polędwiczki z indyka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Każdą polędwiczkę posmarować z każdej strony  pesto.  Pomidory suszone posiekać.

Krok 2 – Polędwiczki włożyć do woreczków, dodać suszone pomidory i zapakować próżniowo.

Krok 3 – Do dzbanka  włożyć torebki z polędwiczkami z indyka, wlać wodę – tyle, żeby przykryć worki (ok. 1,5 litra). Torebki z mięsem powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 4 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 75˚C, czas 80 minut.

Krok 5 – Po ugotowaniu wyjąć indyka z torebek, osączyć z powstałego sosu, pokroić na mniejsze kawałki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy