Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z buraków i fasoli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
10
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g pieczonych buraków (ewentualnie gotowanych)
  • 1 puszka białej fasoli lub 250g ugotowanej na miękko białej fasoli
  • 60 g łuskanych pestek słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 ml oliwy z oliwek (miarka)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5 łyżeczki drobnej soli
  • Szczypta pieprzu
  • Posiekany szczypiorek do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: upieczone lub ugotowane buraki obrać ze skórki, pokroić na kawałki ok. 2-3 cm. Czosnek obrać, fasolę osączyć z zalewy.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować  – czas 8 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać czosnek ze ścian naczynia. Dodać buraki, fasolę, sól i pieprz, pestki słonecznika, oliwę, sok z cytryny i miód. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować – czas 20 sekund, obroty 8.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać  masę ze ścian naczynia. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 10 .

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki  przełożyć pastę do innego naczynia. Podawać  z pieczywem, jako dodatek do placków lub nadzienie do wytrawnych naleśników.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy