Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Naleśniki szpinakowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
10-12 naleśników
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 300 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 250 g mleka
  • 250 g wody
  • pół łyżeczki soli
  • 120 g świeżego szpinaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 120 g świeżego szpinaku, wlać 250 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość wymieszać. Czas 3 minuty, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 300 g mąki pszennej, pół łyżeczki soli, wlać 250 g mleka i wbić 3 całe jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto. Czas 2 minuty, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę. Ciasto przelać do miski.
  4. Na palniku grzewczym rozgrzać patelnię, wylewać niewielką porcję ciasta, rozlać je po całości dna patelni. Smażyć naleśniki na suchej patelni po około 45 sekund z każdej strony.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
przemekw

iCoook MRK-18 jest doskonały do tego przepisu

joanna.szustakiewicz

My też tak uważamy 🙂

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska