Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kompot wigilijny z suszu

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
40 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g suszonych owoców, mieszanych (jabłka, gruszki)
  • 100g suszonych śliwek ( najlepiej niekandyzowanych, tylko zwykłych, suszonych)
  • 1 duża pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 6szt goździków
  • Kawałek kory cynamonu ok 5cm
  • 1500 l wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować składniki: 1 pomarańczę i 1 cytrynę obrać, pokroić na plastry.
  2. W dzbanku umieścić mieszadło, włożyć plastry pomarańczy i cytryny, dodać 250g suszonych jabłek i gruszek. Dodać suszone śliwki, 6szt goździków oraz kawałek cynamonu. Wsypać 80g cukru, wlać 1,5 litra wody. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować kompot –  temperatura 100˚C, czas 40 minut, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę, Spróbować, ewentualnie doprawić cukrem, miodem i sokiem z cytryny. Kompot przelać do innego naczynia razem z owocami i pozostawić do ostygnięcia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy