Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kompot wigilijny z suszu

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
40 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g suszonych owoców, mieszanych (jabłka, gruszki)
  • 100g suszonych śliwek ( najlepiej niekandyzowanych, tylko zwykłych, suszonych)
  • 1 duża pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 6szt goździków
  • Kawałek kory cynamonu ok 5cm
  • 1500 l wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować składniki: 1 pomarańczę i 1 cytrynę obrać, pokroić na plastry.
  2. W dzbanku umieścić mieszadło, włożyć plastry pomarańczy i cytryny, dodać 250 g suszonych jabłek i gruszek. Dodać suszone śliwki, 6szt goździków oraz kawałek cynamonu. Wsypać 80 g cukru, wlać 1,5 litra wody. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować kompot –  temperatura 100˚C, czas 40 minut, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę, Spróbować, ewentualnie doprawić cukrem, miodem i sokiem z cytryny. Kompot przelać do innego naczynia razem z owocami i pozostawić do ostygnięcia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką