Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kokosowy ryż z mango – tajski deser

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
2-3
Czas gotowania:
25 minut
Składniki:
  • 2 owoce mango surowe lub mrożone
  • 100 g ryżu kleistego (lub okrągło-ziarnistego / do sushi)
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 150 ml wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
Dodatkowe:
  • 2 miseczki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Zamiast mango można podać świeży i dojrzały ananas
Przygotowanie:
  1. Ryż (100 g) przepłukać na sicie, zalać 150 ml wody i gotować ok. 10 minut. Zostawić pod przykryciem ok 15 minut.
  2. Zagotować mleczko kokosowe ( 400 ml) ze szczyptą soli i 1 łyżeczką cukru, połowę wlać do ryżu, dokładnie wymieszać.
  3. Ryż przełożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć pokrojone kawałki mango.
  4. Polać pozostałym mleczkiem kokosowym (200 ml)
  5. Można podawać od razu lub po schłodzeniu.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy