Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Keto pizza

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
22 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

Na spód:

  • 2 jajka
  • 80 g tartego sera mozzarella
  • Sos pomidorowy:
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • szczypta soli
  • szczypta oregano
  • szczypta bazylii
  • Dodatki mięsne według uznania: salami, szynka, bekon
  • Dodatki warzywne według uznania: pieczarki, pomidor, papryka czerwona

Dodatkowo:

  • 20 g tartego sera mozzarella
Wskazówki:

Uwaga! Patelnia po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wbić 2 całe jajka, wsypać 80 g tartego sera mozzarella. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, masę wymieszać. Czas 20 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę. Masę jajeczną wylać na patelnię o średnicy 16-18 cm (patelnia powinna być przeznaczona do pieczenia w piekarniku). Piekarnik nagrzać do 200°C, zapiekać jajeczny spód 12 minut.
  3. W miseczce wymieszać składniki na sos pomidorowy: 10 g koncentratu pomidorowego, szczypta soli, szczypta oregano i szczypta bazylii.
  4. Na podpieczony spód jajeczny wysmarować sos pomidorowy. Na wierzch położyć ulubione dodatki mięsne i warzywne pokrojone w plasterki. Na samym końcu posypać na pizze 20 g tartego sera mozzarella.
  5. Patelnię z pizzą ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 10 minut.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy