Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Keto pizza

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
22 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

Na spód:

  • 2 jajka
  • 80 g tartego sera mozzarella
  • Sos pomidorowy:
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • szczypta soli
  • szczypta oregano
  • szczypta bazylii
  • Dodatki mięsne według uznania: salami, szynka, bekon
  • Dodatki warzywne według uznania: pieczarki, pomidor, papryka czerwona

Dodatkowo:

  • 20 g tartego sera mozzarella
Wskazówki:

Uwaga! Patelnia po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wbić 2 całe jajka, wsypać 80 g tartego sera mozzarella. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, masę wymieszać. Czas 20 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę. Masę jajeczną wylać na patelnię o średnicy 16-18 cm (patelnia powinna być przeznaczona do pieczenia w piekarniku). Piekarnik nagrzać do 200°C, zapiekać jajeczny spód 12 minut.
  3. W miseczce wymieszać składniki na sos pomidorowy: 10 g koncentratu pomidorowego, szczypta soli, szczypta oregano i szczypta bazylii.
  4. Na podpieczony spód jajeczny wysmarować sos pomidorowy. Na wierzch położyć ulubione dodatki mięsne i warzywne pokrojone w plasterki. Na samym końcu posypać na pizze 20 g tartego sera mozzarella.
  5. Patelnię z pizzą ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 10 minut.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką