Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Keto naleśniki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4-6 szt
Czas smażenia:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 jajka
  • 30 g masła
  • 40 g serka mascarpone
  • odrobina oleju do smażenia
Wskazówki:

1. W przypadku, gdy w masie nadal będą grudki masła, czynność mieszania powtórzyć. Czas 30 sekund, prędkość 4.

2. Naleśniki można podać na słodko i na wytrawnie.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wbić całe 4 jajka, dodać 40 g serka mascarpone i 30 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto na naleśniki. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko wymieszać, aby nie było grudek masła. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.
  4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wylewać niewielką ilość masy na naleśniki, rozlać ciasto na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy