Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kasza bulgur z warzywami i białą fasolą w sosie pomidorowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 80 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka (130 g po oczyszczeniu)
  • 100 g kaszy pszennej bulgur
  • 350 g bulionu warzywnego
  • 1 puszka białej fasoli (200 g po odlaniu zalewy)
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 10 g słodkiej papryki mielonej
  • 10 g soli
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – 130 g czerwonej papryki pokroić w kostkę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym zamocować nóż. Włożyć 80g cebuli i 2 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać. Temperatura 0  czas, 10 sekund, prędkość 7.

Krok 3 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 4 – Zamocować mieszadło, łopatką zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Wlać 3 łyżki oliwy lub oleju, zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 100’C  czas 3 minuty prędkość 1.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, ponownie podsmażyć. Temperatura 100’C  czas 3 minuty  prędkość 1.

Krok 6 – Zdjąć pokrywę, wsypać 100 g suchej kaszy pszennej bulgur. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 80’C czas 1 minuta prędkość 1.

Krok 7 – Zdjąć pokrywę, wlać 350 g bulionu warzywnego, wsypać 10 g słodkiej papryki mielonej i 10 g soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zagotować. Temperatura 120’C, czas 6 minut, prędkość 1.

Krok 8 – Zdjąć pokrywę, dodać 200 g białej fasoli z puszki (bez zalewy), 1 puszkę (400 g) krojonych pomidorów z puszki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zagotować. Temperatura 100’C, czas 6 minut, prędkość 1.

Krok 9 – Zdjąć pokrywę, dodać 100 g świeżego szpinaku. Całość zamieszać łopatką. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować jeszcze chwilę. Temperatura 100’C  czas 4 minuty prędkość 1.

Krok 10 – Zdjąć pokrywę. Danie rozlać na talerze. Można podać samodzielnie lub z bagietką.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek