Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kasza bulgur z warzywami i białą fasolą w sosie pomidorowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 80 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka (130 g po oczyszczeniu)
  • 100 g kaszy pszennej bulgur
  • 350 g bulionu warzywnego
  • 1 puszka białej fasoli (200 g po odlaniu zalewy)
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 10 g słodkiej papryki mielonej
  • 10 g soli
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – 130 g czerwonej papryki pokroić w kostkę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym zamocować nóż. Włożyć 80g cebuli i 2 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać. Temperatura 0  czas, 10 sekund, prędkość 7.

Krok 3 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 4 – Zamocować mieszadło, łopatką zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Wlać 3 łyżki oliwy lub oleju, zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 100’C  czas 3 minuty prędkość 1.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, ponownie podsmażyć. Temperatura 100’C  czas 3 minuty  prędkość 1.

Krok 6 – Zdjąć pokrywę, wsypać 100 g suchej kaszy pszennej bulgur. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 80’C czas 1 minuta prędkość 1.

Krok 7 – Zdjąć pokrywę, wlać 350 g bulionu warzywnego, wsypać 10 g słodkiej papryki mielonej i 10 g soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zagotować. Temperatura 120’C, czas 6 minut, prędkość 1.

Krok 8 – Zdjąć pokrywę, dodać 200 g białej fasoli z puszki (bez zalewy), 1 puszkę (400 g) krojonych pomidorów z puszki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zagotować. Temperatura 100’C, czas 6 minut, prędkość 1.

Krok 9 – Zdjąć pokrywę, dodać 100 g świeżego szpinaku. Całość zamieszać łopatką. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować jeszcze chwilę. Temperatura 100’C  czas 4 minuty prędkość 1.

Krok 10 – Zdjąć pokrywę. Danie rozlać na talerze. Można podać samodzielnie lub z bagietką.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek