Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Deser z jogurtu i mango

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10
Liczba porcji:
2
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 1 dojrzałe mango
  • 80 g płatków owsianych
  • 50 g orzechów włoskich
  • 15 g miodu płynnego
Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 50 g orzechów włoskich, drobno je posiekać. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Czas 5 sekund, prędkość 5.

2. Zdjąć pokrywę. Patelnię rozgrzać, uprażyć na niej 80 g płatków owsianych i posiekane orzechy. Pod koniec dodać 15 g płynnego miodu, wszystko razem wymieszać.

3. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Mango obrać, wyjąć pestkę, zblendować je na gładki mus. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Czas 20 sekund, prędkość 4.

4. Zdjąć pokrywę. Przygotować 2 szklane pucharki do lodów lub szklanki. Na dnie wyłożyć odrobinę jogurtu naturalnego, na to wysypać część uprażonych płatków owsianych z orzechami, kolejno znów warstwa jogurtu naturalnego, na to mus z mango. Kolejno znów jogurt naturalny, pozostałe płatki owsiane z orzechami, jogurt naturalny i reszta mango.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy