Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb Razowy (Pełnoziarnisty)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 40m
Składniki:
  • 400 ml chłodnej wody
  • 2 duże łyżki oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 2 małe łyżeczki soli
  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 60 gmąki pszennej razowej
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
Przygotowanie:

Składniki w wymienionej kolejności umieść w formie z tym, że drożdże rozkrusz na środku mąki tak, aby nie miały kontaktu z cukrem i solą. Formę zainstaluj w automacie. Zadeklaruj masę chleba 900g, skórkę chleba o jasnym odcieniu i uruchom program „RAZOWY”. Gdy automat zasygnalizuje moment na dodanie przypraw (10 sygnałów) to dodaj do formy ziarna słonecznika oraz w zależności od Twoich gustów kulinarnych posmaruj wyrobione ciasto rozmąconym jajkiem.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój czekoladowo-orzechowy