Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb Jogurtowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 25 minut
Składniki:
  • 125 ml zimnej wody
  • 110 ml jogurtu naturalnego
  • 1 duża łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 duża łyżka ciemnego miodu
  • 200 g mąki pszennej
  • 150 g mąki pszennej razowej
  • 25 g otrąb pszennych
  • 1 mała łyżeczka soli
  • 1/2 małej łyżeczki suszonych drożdży
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Do formy wlej wodę, jogurt, olej i miód.

Wsyp oba gatunki mąki tak, aby powstała równa warstwa, która przykryje płyn. Sól i otręby w dwóch końcach formy, w mące zrób wgłębienie i wsyp tam drożdże (uważaj, aby płyny nie zalały drożdży). Formę zainstaluj w automacie , zadeklaruj masę chleba 680 g, skórkę chleba o jasnym odcieniu i uruchom program „JOGURTOWY”.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango