Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bakalie w miodzie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • płynny miód
  • garść orzechów: laskowe, włoskie, nerkowce, pistacje
  • opcjonalnie suszone owoce: morele, żurawina, figa
Dodatkowe:
  • Słoiki + zakrętki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Ilość składników zależy od ilości i wielkości słoików jakie chcemy zrobić.
  • Można przygotować z jednym rodzajem bakali np. pistacjami.
  • Bakalie w miodzie to ciekawy pomysł na prezent
Przygotowanie:
  1. Bakalie w całości (lub pokrojone w kawałki) + opcjonalnie suszone owoce dość ciasno układamy w słoiczku, następnie zalewamy je miodem.
  2. Zakręcamy i odstawiamy na około 2 tygodnie. Tyle wystarczy czasu, aby orzechy i migdały zmiękły.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa
Babeczki bananowo-czekoladowe
Cannelloni ze szpinakiem
Placki śniadaniowe z serka ricotta