Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bakalie w miodzie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • płynny miód
  • garść orzechów: laskowe, włoskie, nerkowce, pistacje
  • opcjonalnie suszone owoce: morele, żurawina, figa
Dodatkowe:
  • Słoiki + zakrętki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Ilość składników zależy od ilości i wielkości słoików jakie chcemy zrobić.
  • Można przygotować z jednym rodzajem bakali np. pistacjami.
  • Bakalie w miodzie to ciekawy pomysł na prezent
Przygotowanie:
  1. Bakalie w całości (lub pokrojone w kawałki) + opcjonalnie suszone owoce dość ciasno układamy w słoiczku, następnie zalewamy je miodem.
  2. Zakręcamy i odstawiamy na około 2 tygodnie. Tyle wystarczy czasu, aby orzechy i migdały zmiękły.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką