Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Babeczki bananowo-czekoladowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
12 babeczek
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • forma do pieczenia babeczek
  • 12 papilotek
  • 200 g mocno dojrzałego banana (waga bez skórki)
  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 140 g oleju
  • 50 g ciemnego kakao
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga, forma po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. Formę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami.
  2. 200 g banana przełożyć do miseczki, dobrze rozgnieść widelcem, żeby nie było grudek.
  3. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Białka 2 jaj oddzielić od żółtek. Białka przelać do naczynia, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ubić białka na sztywną pianę. Czas 4 minuty, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać żółtka oraz wsypać 100 g cukru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, utrzeć masę jajeczną. Czas 4 minuty, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 140 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać masę. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  6. Zdjąć pokrywę, wsypać 220 g mąki pszennej, 5 g proszku do pieczenia i 50 g ciemnego kakao. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto. Czas 1 minuta, prędkość 3.
  7. Zdjąć pokrywę, dodać rozgniecione wcześniej banany. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto. Czas 1 minuta, prędkość 3.
  8. Zdjąć pokrywę. Przy pomocy łyżki przekładać ciasto do papilotek do 3/4 ich wysokości.
  9. Piec babeczki w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 do 30 minut.
Udostępnij:
3.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
magdalena278

połączenie banana z czekoladą pycha

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz 🙂

KamillaTS

Mam jedną uwagę. W momencie dodawania mąki trzeba zmienić motylek na noże. W przeciwnym razie Icook 18 przegrzeje się i trzeba będzie czekać aż się ostudzi jakieś 10 min. żeby skończyć.

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz. Sprawdzimy przepis i poprawimy w razie potrzeby 🙂

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek