Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa gulaszowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 150 g czerwonej papryki
  • 50 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 220 g ziemniaków
  • 120 g ogórków konserwowych
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g oleju
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • pół łyżeczki tymianku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 50 g cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę. Z naczynia wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać 500 g karkówki wieprzowej pokrojonej w kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć wszystko razem. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Wlać 1000 g bulionu warzywnego, wsypać 150 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę, 220 g ziemniaków również pokrojonych w kostkę oraz przyprawy: 5 g soli, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, 5 g słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i pół łyżeczki tymianku.
  5. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 20 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, do zupy dodać 120 g pokrojonych w kostkę ogórków konserwowych i 50 g koncentratu pomidorowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, dalej gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 12 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę, w razie potrzeby zupę jeszcze doprawić do smaku.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Świetna zupa, treściwa i smaczna. Mąż stwierdził, że nie będzie doprawiał, jak to ma w zwyczaju Tym razem udało się! Trafiony smak i konsystencja. Brawo! daję 5 gwiazdek.

joanna.szustakiewicz

My też jesteśmy tego samego zdania 🙂

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska