Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos doskonały do kaczki pieczonej (lub innych mięs)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• ½ litra wina czerwonego (wytrawne lub półwytrawne)
• 1 szklanka soku z czarnej porzeczki
• 2 jabłka
• 2 gruszki
• 100 g moreli suszonych
• 100 g śliwek kandyzowanych

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Wino i sok wlać do garnka i gotować, aż płyn zmniejszy objętość o połowę.
Krok 2 – Dodać obrane, wydrążone i pokrojone w kawałki jabłka, gruszki, morele i śliwki.
Krok 3 – Gotować na małym ogniu, aż świeże owoce będą miękkie (ok. 15 min).
Krok 4 – Po przestudzeniu, przy użyciu blendera, miksować masę przez ok. 1 minutę, tak aby morele pozostały w drobnych kawałkach.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy