Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos doskonały do kaczki pieczonej (lub innych mięs)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• ½ litra wina czerwonego (wytrawne lub półwytrawne)
• 1 szklanka soku z czarnej porzeczki
• 2 jabłka
• 2 gruszki
• 100 g moreli suszonych
• 100 g śliwek kandyzowanych

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Wino i sok wlać do garnka i gotować, aż płyn zmniejszy objętość o połowę.
Krok 2 – Dodać obrane, wydrążone i pokrojone w kawałki jabłka, gruszki, morele i śliwki.
Krok 3 – Gotować na małym ogniu, aż świeże owoce będą miękkie (ok. 15 min).
Krok 4 – Po przestudzeniu, przy użyciu blendera, miksować masę przez ok. 1 minutę, tak aby morele pozostały w drobnych kawałkach.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy