Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pieczeń wieprzowa z kapustą i kiełbasą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
6 h
Czas pieczenia:
10 min
Składniki:

• 1 kg schabu bez kości
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka tymianku
• sól, pieprz
• 2 kg kiszonej kapusty
• 0,5 kg kiełbasy (pokrojonej na kawałki ok. 7cm)
• 1 łyżeczka majeranku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wolnowar MWO-01
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Schab posmarować oliwą, tymiankiem, majerankiem, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do brytfanny i opiekać w piekarniku przez około 10 minut aż będzie miejscami lekko przyrumieniony.
Krok 2 – Następnie 1 kg kiszonej kapusty włożyć do misy wolnowaru, pieczeń ułożyć w środku a kawałki kiełbasy ułożyć dookoła niej. Przykryć całość pozostałą kapustą. Podlać produkty jedną szklanką wody lub bulionu.
Krok 3 – Wolnowar ustawić w tryb „HIGH” i gotować przez 6 godzin. Podawać na gorąco.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy