Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
9- 10 muffinek
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 110 g drobnych płatków owsianych
  • 90 g banana
  • 60 g mąki migdałowej
  • 1 jajko
  • 125 g mleka
  • 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 80 g masła orzechowego
  • 50 g syropu klonowego
Dodatkowe:
  • 9-10 papilotek do babeczek
  • forma do pieczenia babeczek
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ostrzeżenia- Forma z muffinami po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 90 g banana i 125 g mleka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać całość. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę. Wsypać 110 g płatków owsianych, 10 g proszku do pieczenia , 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią i 60 g mąki migdałowej. Dodać 1 jajko, 80 g masła orzechowego i 50 g syropu klonowego.
  3. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Do formy do pieczenia babeczek włożyć papilotki. Do każdej papilotki wylewać ciasta do 3/4 ich wysokości.
  5. Piekarnik nagrzać do 180°C, piec muffiny około 30 minut.
Udostępnij:
3.3 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy