Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Naleśniki bezglutenowe wegańskie bez jajka i mleka – przepis podstawowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
10
Czas smażenia:
do 15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • 600 ml mleka migdałowego, sojowego, innego roślinnego lub wody
  • 100 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki z cieciorki
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W urządzeniu miksującym założyć nóż. Wlać mleko lub wodę, dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać ciasto – czas 20 sekund, prędkość 6.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przelać ciasto do innego naczynia.

Krok 3 – Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną patelnię, smażyć naleśniki z obydwu stron. Patelnię cienko smarować olejem przed nalaniem każdej porcji ciasta.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy