Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mleko skondensowane niesłodzone

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
5 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 50 g masła
  • 120 g wody
  • 150 g mleka w proszku
  • szczypta soli
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż . Wlać 120 g wody i włożyć 50 g masła. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 5 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 150 g mleka w proszku, szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 5 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  3. Następnie wymieszać – czas 10 sekund, prędkość 10.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, mleko przelać do słoików i odstawić do ostygnięcia. Po około godzinie zamknąć słoiki, przechowywać w lodówce. 
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado