Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masło ziołowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
5 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g miękkiego masła
  • ½ łyżeczki soli
  • łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego założyć nóż, włożyć pęczek pietruszki i pęczek koperku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 20 sekund, obroty 6.
  2. Otworzyć pokrywę, łopatką zgarnąć wszystko na dno misy. Do naczynia miksującego, dodać 3 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 20 sekund, obroty 6.
  3. Otworzyć pokrywę, łopatką zgarnąć wszystko na dno misy. Dodać 200 g masła, ½ łyżeczki soli oraz ⅓ łyżeczki pieprzu. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 30 sekund, obroty 6.
  4. Otworzyć pokrywę, łopatką zgarnąć wszystko na dno misy. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 30 sekund, obroty 6.
  5. Przełożyć do naczynia z pokrywką, przechowywać w lodówce. Podawać jako dodatek do wybranych potraw lub do pieczywa.
Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa