Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masło orzechowe domowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g orzechów arachidowych naturalnych łuskanych
  • 3 łyżki miodu
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • 50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 50 ml wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, wsypać  orzechy, dodać wszystkie pozostałe składniki. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować  – czas 20 sekund, prędkość 8.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę i ponownie zmiksować – czas 20 sekund, prędkość 10.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać orzechy ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zmiksować krem – czas 1,5 minuty, prędkość 6. Podawać np. z pieczywem lub jako nadzienie do naleśników itp.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado