Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masa na wafle

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
4
Składniki:
  • 1 masło lub margaryna
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku

 

Dodatkowe:
  • wafle

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do garnka włożyć 1 margarynę, 1 szklankę cukru kryształu, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki gorzkiego kakao. Masę zagotować i wystudzić (ok 5 minut).
  2. Do masy czekoladowej wsypać 2 szklanki mleka w proszku i dokładnie wymieszać mikserem lub łyżką.
  3. Wafle posmarować masą czekoladową.
  4. Wafle owinąć papierem do pieczenia, wstawić do lodówki. Kroić po kilku godzinach schłodzenia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy