Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Lemioniada z szampana

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 ml szampana (lub wina musującego)
  • 2 duże cytryny
  • kilka listków świeżej mięty
  • 60 g cukru pudru
  • 12-14 kostek lodu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ilość cukru zależy od smaku szampana i preferencji smakowych.

Przygotowanie:

Krok 1 – 2 duże cytryny dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki. Kilka listków mięty umyć.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć pokrojoną cytrynę i miętę. Wsypać 80 g cukru pudru, wlać 500 ml szampana lub wiana musującego.

Krok 3 – Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 5 sekund, prędkość 10, następnie mieszać – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, lemoniadę przelać przez sitko do innego naczynia.

Krok 5 – Lód włożyć do wysokich szklanek, wlać lemoniadę. Podawać od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marzena Łęgowiak-Sierżęga

pyszne!

Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy