Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Lemoniada z szampana

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 ml szampana (lub wina musującego)
  • 2 duże cytryny
  • kilka listków świeżej mięty
  • 60 g cukru pudru
  • 12-14 kostek lodu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ilość cukru zależy od smaku szampana i preferencji smakowych.

Przygotowanie:

Krok 1 – 2 duże cytryny dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki. Kilka listków mięty umyć.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć pokrojoną cytrynę i miętę. Wsypać 80 g cukru pudru, wlać 500 ml szampana lub wina musującego.

Krok 3 – Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 5 sekund, prędkość 10, następnie mieszać – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, lemoniadę przelać przez sitko do innego naczynia.

Krok 5 – Lód włożyć do wysokich szklanek, wlać lemoniadę. Podawać od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

pyszne!

Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką