Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
25 ciastek
Czas pieczenia:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 330 g mąki pszennej
  • 5 g proszku do pieczenia
  • około 50 g marmolady różanej
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć 200 g masła pokrojonego na mniejsze kostki, wsypać 100 g cukru pudru, 330 g mąki i 5 g proszku do pieczenia. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Czas 3 minuty, prędkość 5.

2. Zdjąć pokrywę, ciasto wyjąć na blat kuchenny, delikatnie zagnieść. 

3. Z ciasta odrywać małe kawałki, dłonią formować kule, lekko je spłaszczyć. W środku każdego ciasta palcem zrobić wgłębienie. Do każdego wgłębienia włożyć łyżeczką odrobinę marmolady różanej. Ciasta układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec ciastka około 18-20 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy