Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Korzenne ciasto z cukinią

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok. 35 minut
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
60 minut
Składniki:

  • 2 małe cukinie
  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • 4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 szklanka oleju.
  • cukier puder do posypania

Dodatkowe:
  • Forma do ciasta (średnica 30 cm)
  • papier do pieczenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-64-BOM-23B
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ciasto można polać polewą czekoladową (zamiast cukru pudru)

Przygotowanie:
  1. Cukinie (2 małe) umyć, bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić.
  2. Do miski wbić 4 jajka, 2 szklanki cukru, ubijać, a następnie dodać resztę składników: 4 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżeczki przyprawy do piernika oraz 1 szklanki oleju. Wszystko wymieszać łyżką lub mikserem.
  3. Na końcu dodać starte cukinie (ok. 3 szklanki) i wymieszać.
  4. Formę (średnica 30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec ok. 1h w temperaturze 180 stopni.
  5. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek