Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Dżem truskawkowy z galaretką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3 słoiki po 350 ml każdy
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1200 g truskawek
  • 2 galaretki truskawkowe po 75 g każda
  • 150 g cukru
Dodatkowe:

3 słoiki po 350 ml każdy

Wskazówki:

Ilość cukru według uznania, zależna jest od tego jak słodkie/ kwaśne są truskawki.

Przygotowanie:

1. Z 1200 g truskawek odciąć zielone ogonki. Truskawki umyć i osuszyć.

2. W naczyniu miksującym zamontować nóż, wsypać 1200 g truskawek, 150 g cukru i 2 galaretki truskawkowe po 75 g każda. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić truskawki. Czas 10 sekund, prędkość 5.

3. Teraz pora truskawki zagotować. Pokrywa z zamkniętą zaślepką. Temperatura 90°C, czas 25 minut, prędkość 2.

4. Zdjąć pokrywę, dżem przelewać do wyparzonych słoików, zamknąć szczelnie pokrywką. Słoiki odwrócone do góry dnem układać na ścierce do wystudzenia. Dżem przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy