Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Domowy majonez

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• 2 żółtka
• ½ litra oleju
• 1 łyżka musztardy delikatesowej
• ½ łyżeczki soli
• ½ łyżeczki cukru
• sok z 1/2 cytryny

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Żółtka, musztardę, sól, cukier oraz sok z cytryny połączyć ze sobą za pomocą blendera.
Krok 2 – Powoli dodawać olej, delikatnie mieszając. Na koniec dodać odrobinę wrzątku.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado