Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Puszyste ciasto z truskawkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
10
Czas pieczenia:
około 40 minut
Składniki:
  • 1 masło roślinne margaryna – 200 g
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 3 jaja
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 600 g truskawek świeżych lub mrożonych

 

Dodatkowe:
  • okrągła tortownica
  • papier do pieczenia
  • miska

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Zamiast truskawek można dodać śliwki, rabarbar, jabłka
Przygotowanie:
  1. Do miski wrzucić pokrojone w kawałki masło roślinne/lub margarynę, dodać 1 szklankę cukru kryształu, dodać 3 jaja, 1 budyń wymieszać mikserem. Dodać 2 szklanki mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, wymieszać.
  2. Umyte truskawki/śliwki przekroić na pół.
  3. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto.
  4. Truskawki lub śliwki układać na wierz ciasta.
  5. Tortownicę włożyć do lekko nagrzanego piekarnika, piec 40 minut, termoobieg, temperatura 180 stopni.
  6. Po upieczeniu, ostygnięte ciasto wyjąć z tortownicy, posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy