Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Puszyste ciasto z truskawkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
10
Czas pieczenia:
około 40 minut
Składniki:
  • 1 masło roślinne margaryna – 200 g
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 3 jaja
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 600 g truskawek świeżych lub mrożonych

 

Dodatkowe:
  • okrągła tortownica
  • papier do pieczenia
  • miska

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Zamiast truskawek można dodać śliwki, rabarbar, jabłka
Przygotowanie:
  1. Do miski wrzucić pokrojone w kawałki masło roślinne/lub margarynę, dodać 1 szklankę cukru kryształu, dodać 3 jaja, 1 budyń wymieszać mikserem. Dodać 2 szklanki mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, wymieszać.
  2. Umyte truskawki/śliwki przekroić na pół.
  3. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto.
  4. Truskawki lub śliwki układać na wierz ciasta.
  5. Tortownicę włożyć do lekko nagrzanego piekarnika, piec 40 minut, termoobieg, temperatura 180 stopni.
  6. Po upieczeniu, ostygnięte ciasto wyjąć z tortownicy, posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado
Serowe placki z 3 składników