Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto marchewkowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
8
Czas gotowania:
45-50 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 350 g marchewki
  • 210 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 215 g oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g orzechów włoskich
Dodatkowe:
  • foremka do pieczenia 25cm x 30cm 
  • papier do pieczenia
  • cukier puder do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować foremkę o wymiarach 25cm x 30cm wyłożoną papierem do pieczenia, odstawić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
  2. Do naczynia miksującego założyć nóż . Wsypać 100 g orzechów włoskich. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 30 sekund, prędkość 5 ( dla PSC-11 czas 20 sekund) .
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, orzechy przełożyć do innego naczynia.
  4. Do naczynia miksującego włożyć 350 g marchewki pokrojonej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 30 sekund, prędkość 5.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka, łopatką zgarnąć marchewkę ze ścianek naczynia miksującego. Dodać 210 g mąki pszennej, 4 jajka, 200 g cukru, 1 łyżkę cukru waniliowego, 215 g oleju, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody, 1 łyżeczkę cynamonu, ½ łyżeczki soli. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać – czas 30 sekund, prędkość 5.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka,  łopatką zgarnąć ciasto ze ścianek naczynia miksującego, dodać 100 g rozdrobnionych orzechów. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać – czas 20 sekund, prędkość 5. 
  7. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyłożyć ciasto do foremki i wyrównać. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C, piec około 45-50 minut.
  8. Ciasto wyjąć z piekarnika , po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. 
Udostępnij:
4.6 9 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek