Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Budyń czekoladowy z kakao

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g mleka
  • 30 g masła
  • 60 g cukru opcjonalnie
  • 15 g kakao
  • 40 g mąki ziemniaczanej
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć mieszadło. Wlać mleko, włożyć masło, mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ustawienia własne – Gotować – czas 10 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  2. Przelać do miseczek  i podawać bezpośrednio po ostudzeniu. 
Udostępnij:
3.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango