Krok 1 – Mięso pokroić w kawałki/kostkę ok. 2 cm, boczek pokroić w kawałki ok. 1 cm.
Krok 2 – Przygotować warzywa: cebulę obrać, pokroić w mniejsze kawałki (np. na 4 części), czosnek obrać, marchew obrać, por przekroić na 2 części. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kawałki ok. 2 cm.
Krok 3 – W naczyniu miksującym założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do cięcia w plastry. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.
Krok 4 – Pokroić marchew w plastry – czas 5 sekund, prędkość 6.
Krok 5 – Zdjąć pokrywę tarczy i tarczę, za pomocą łopatki przełożyć marchew do innego naczynia. Ponownie założyć tarczę do cięcia w plastry.
Krok 6 – Pokroić czosnek, cebulę i por popychając je popychaczem – czas 10 s, prędkość 6.
Krok 7 – Otworzyć pokrywę, zdjąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki przełożyć cebulę, por i czosnek do innego naczynia. Zamontować mieszadło.
Krok 8 – Do naczynia miksującego włożyć cebulę i por, wlać olej, zamknąć naczynie pokrywą dzbanka, otworzyć zaślepkę. Poddusić warzywa – temperatura 120˚C, czas 5 min, prędkość 1.
Krok 9 – Otworzyć pokrywę, dodać mięso, boczek, przyprawy i wodę, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować zupę – temperatura 105˚C, czas 30 min, prędkość 1.
Krok 10 – Otworzyć pokrywę, do zupy dodać marchew i paprykę. Zamknąć pokrywę, gotować dalej temperatura 105˚C, czas 10 min, prędkość 1.
Krok 11 – Otworzyć pokrywę, do zupy dodać makaron i pomidory z puszki. Zamknąć pokrywę, gotować dalej – temperatura 105˚C, czas 10 min, prędkość 1.
Krok 12 – Pod koniec gotowania (po 9 min) przez otwór zaślepki wlać śmietanę.
Krok 13 – Otworzyć pokrywę, ewentualnie doprawić zupę.
Moja ulubiona zupa 👌🤩
Dziękujemy za komentarz 🙂
Bardzo smaczna zupa.
🙂