Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa z groszkiem i warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
1 h
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • koszyczek
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 300-400 g części indyka na rosół (np. skrzydło)
  • 150 g marchwi
  • 80 g korzenia pietruszki
  • 50 g korzenia selera
  • 60 g pora
  • 200 g kalafiora
  • 200 g groszku (surowego lub mrożonego, nie z puszki)
  • 2,4 l wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego.
  • natka pietruszki lub koperek do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: mięso podzielić na mniejsze kawałki. Marchew, seler i pietruszkę obrać, por oczyścić. Warzywa umieścić w koszyczku razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, umieścić w pojemniku do gotowania na parze.

Krok 2 – Do dzbanka wlać wodę, włożyć mięso indyka. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zagotować – funkcja gotowanie.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łyżki zebrać i wyrzucić ścięte białko (szumowiny). Wsypać sól, włożyć koszyczek z warzywami. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować rosół – temperatura 100˚C, czas 40 min, prędkość 1.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka. Wyjąć koszyczek z warzywami, na dzbanku umieścić pojemnik do gotowania na parze z kalafiorem, przykryć i gotować nadal – temperatura 100˚C, czas 10 min, prędkość 1.

Krok 5 – Podnieść pokrywę parowara, obok kalafiora wsypać groszek. Zamknąć pokrywę, gotować – temperatura 100˚C, czas 10min, prędkość 1. W tym czasie pokroić ugotowaną marchew w plasterki.

Krok 6 – Po ugotowaniu pojemnik z kalafiorem i groszkiem odstawić na bok, do rosołu wsypać pieprz, spróbować i ewentualnie doprawić.

Krok 7 – Marchew, ugotowanego kalafiora i groszek wyporcjować na talerze, zalać gorącym rosołem.

Krok 8 – Zupę podawać bezpośrednio po przyrządzeniu, posypaną natką pietruszki lub koperkiem.

Udostępnij:
4 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek