Przepis nadesłany przez: Daniel Buza
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa pomidorowa z kaszą gryczaną

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 150 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 800 g pomidorów malinowych
  • 250 g ziemniaków
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 1 kostka rosołowa ( warzywna, drobiowa lub wołowa)
  • 30 g śmietany 12%
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • szczypta majeranku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Do zupy w zależności od preferencji można dodać więcej koncentratu pomidorowego.
  • Na wierzch można posypać szczypiorkiem.
  • Kaszę gryczaną można zastąpić ryżem.
  • Pomidory malinowe można zastąpić pomidorami z puszki.
Przygotowanie:
  1. Do zwykłego garnka wkładamy 800 g pomidorów malinowych i sparzamy je wrzątkiem aby skórka odeszła. Kroimy na mniejsze części . Obieramy 250 g ziemniaków i kroimy na drobne części.
  2. Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 150 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Program automatyczny – Siekanie – czas 10 sekund, obroty 6.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 20 g oleju, łopatką zgarnąć cebulę ze ścianek misy. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć – temperatura 90°C, czas 5 minut, obroty 2.
  4. Otworzyć pokrywę , do dzbanka wlać 600 g wody i dodać 1 kostkę rosołową. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temperatura 90°C, czas 10 min, obroty 1.
  5. Otworzyć pokrywę , dodać 800 g pomidorów malinowych, 250 g ziemniaków, 50 g kaszy gryczanej. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Gotować – temperatura 100 °C, czas 20 minut, obroty 1.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 50 g koncentratu pomidorowego, 30 g śmietany 12%, sól, pieprz, paprykę słodką oraz szczyptę majeranku do smaku. Zamykamy pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotujemy – temperatura 90°C, czas 5 minut, obroty 1.
  7. Po zakończeniu gotowania zupy sprawdzamy czy zaślepka w pokrywie jest dobrze zamknięta. Możesz też poczekać aż temperatura w dzbanku zmniejszy się i dopiero wtedy zmiksować zupę. Ustawiamy miksowanie – czas 1 minuta, obroty 6. Uwaga! zupa jest gorąca.

Udostępnij:
4.7 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Aromat waniliowy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek