Krok 1 – Przygotować produkty: Piersi kurczaka umyć, pokroić w paski ok 2x5cm, obsypać je przyprawami: solą , pieprzem, ostrą papryką, ziołami. Ułożyć w pojemniku do gotowania na parze. Boczek w plastrach obsmażyć z obydwu stron.
Krok 2 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, ustawić pojemnik do gotowania na parze z kurczakiem. Zamknąć pokrywą, gotować kurczaka – temperatura 105˚C, czas 20 minut, prędkość 1.
Krok 3 – Zdjąć pojemnik, przełożyć kurczaka do innego naczynia, ostudzić. Naczynie umyć, osuszyć.
Krok 4 – Przygotować ciasto na tortille: Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać wodę, dodać mąkę, oliwę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wyrabiać ciasto – czas 20 sekund, obroty 4.
Krok 5 – Za pomocą łopatki wyłożyć ciasto do innego naczynia, pozostawić na 10min przykryte ściereczką. Ciasto podzielić na 8 części, ulepić z nich kulki. Każdą rozwałkować na cienki, okrągły placek, jak najmniej podsypując mąką. Placki smażyć na suchej, średnio rozgrzanej patelni ok. 2 minuty z każdej strony, aż się lekko miejscami przyrumienią. Podsmażone tortille układać jedna na drugą, przykryć wilgotną ściereczką.
Krok 6 – Przygotować warzywa: cebulę obrać, pokroić w mniejsze kawałki ( na 4 części), paprykę oczyścić z nasion, pokroić na mniejsze części, sałatę lodową pokroić w paski.
Krok 7 – W naczyniu miksującym założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do cięcia w plastry. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.
Krok 8 – Pokroić cebulę, ogórki i paprykę, w miarę konieczności popychając je popychaczem – czas 12 sekund, prędkość 6.
Krok 9 – Otworzyć pokrywę, zdjąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki przełożyć warzywa do innego naczynia. Naczynie opłukać, osuszyć. Zamontować motylek. Do naczynia miksującego włożyć ketchup i majonez, dodać sól, pieprz i ostrą paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka i wymieszać sos – czas 15 sekund, obroty 2.
Krok 10 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sos do innego naczynia.
Krok 11 – Przygotować wrapy: Każdy placek smarować serkiem ziołowym. Na serku ułożyć pokrojoną sałatę, posypać papryką, ogórkami i cebulą. Pośrodku wzdłuż ułożyć paski kurczaka i boczek, polać sosem majonezowym. Wrapy ciasno zwinąć w roladki, podsmażyć najlepiej na patelni grillowej. Podawać gorące.