Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Toskańska zupa z cukinią i fasolą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
37 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 100 g marchewki
  • 400 g (1puszka) białej fasoli
  • 400 g (1 puszka) krojonych pomidorów
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki majeranku
  • 180 g cukinii
  • 80 g szpinaku
  • 5 g soli

 

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, dodać 50 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 50 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojone w małą kostkę 100 g marchewki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 1000 g bulionu warzywnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko zagotować. Temperatura 100°C, czas 8 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, wlać 400 g białej fasoli z puszki wraz z zalewą, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 40 g koncentratu pomidorowego, wsypać pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki majeranku i 5 g soli.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać 180 g cukinii pokrojonej w małą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, gotować dalej zupę. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, dodać 80 g szpinaku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Jeszcze chwilę gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, zupę nalać do talerzy.
Udostępnij:
5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agullaa

Mega!!!!

joanna.szustakiewicz

🙂

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką