Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Toskańska zupa z cukinią i fasolą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
37 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 100 g marchewki
  • 400 g (1puszka) białej fasoli
  • 400 g (1 puszka) krojonych pomidorów
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki majeranku
  • 180 g cukinii
  • 80 g szpinaku
  • 5 g soli

 

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, dodać 50 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Do naczynia wlać 50 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojone w małą kostkę 100 g marchewki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 1000 g bulionu warzywnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko zagotować. Temperatura 100°C, czas 8 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, wlać 400 g białej fasoli z puszki wraz z zalewą, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 40 g koncentratu pomidorowego, wsypać pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki majeranku i 5 g soli.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać 180 g cukinii pokrojonej w małą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, gotować dalej zupę. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, dodać 80 g szpinaku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Jeszcze chwilę gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, zupę nalać do talerzy.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy